Publicaties

Grote bedrijven willen kwart van kantoorruimte afstoten

Lange tijd is het onduidelijk gebleven wat de gevolgen zijn van de invoering van hybride werken op het ruimtegebruik van grote bedrijven in Nederland. Inmiddels is duidelijk geworden dat grote bedrijven in Nederland van plan zijn hun oppervlakte kantoorruimte de komen drie tot vijf jaar met gemiddeld een kwart te verminderen.

Wat de eindgebruiker van een slim kantoor verwacht

Door in te zetten op het managen van keuzes en gedrag van mensen gebaseerd op data is veel meer mogelijk dan meestal wordt gedacht, kan het 'engagement' van medewerkers worden verhoogd en kosten worden bespaard. Een slim gebouw kan daarbij helpen. In onderstaande artikel gaat Herman van den Berg van Asset Advisory Associates hier dieper op in.

Is de woningbouwopgave oplosbaar?

Tijdens de recente bijeenkomst van de members van Asset Advisory Associates waren we te gast bij woningcorporatie SOR (Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam) te Rotterdam. We stonden uitgebreid stil bij het vraagstuk van de #woningmarkt en de uitdagingen van #woningcorporaties. Wij bedanken SOR | comfortabel wonen voor de gastvrijheid en de relevante bijdrage aan de levendige discussie.

Met een turnbok, zweefstoeltjes en barretje mensen naar kantoor lokken

Veel bedrijven zeggen tegen hun werknemers: drie dagen op kantoor, twee dagen thuis. In de praktijk is dat vaak andersom. Dit zegt Herman van den Berg van Asset Advisory Associates in het artikel van Erik van Rein in het Het Financieele Dagblad.

Strategische herhuisvesting RPS

AAA Network adviseerde RPS over de strategie van haar huisvesting in Leerdam en Ouderkerk a/d Amstel. De organisatiedoelstellingen van RPS stonden hierbij centraal. De vraagstelling van RPS is hierbij vertaald naar de aanhuur van een gezamenlijke, toekomstgerichte en duurzame huisvesting gelegen aan de Ptolemaeuslaan 40 te Utrecht.

Gebruiker en belegger: samenwerken aan ESG-strategie

Op 27 januari 2022 organiseerden Asset Advisory Associates en Blue Module het webinar gebruiker en belegger: samenwerken aan ESG.

VG Visie

We zijn trots op wat we in dit half jaar hebben bereikt, maar onze ambitie gaat verder. We hopen dat nog vele opdrachtgevers en topprofessionals de volgende stap met ons willen zetten. Lees hierover meer in de preview van de editie van VG Visie Wintergasten.

Occupier survey ‘ New hybrid real estate strategies ‘ outlook 2023

Het Europese onderzoek geeft de recent vastgestelde hybride werken strategieën van bedrijven weer. In Nederland is hiervoor samengewerkt met Asset Advisory Associates. Organisaties hebben hierin aangegeven hybride werken definitief te omarmen en hun footprint te willen verminderen.

Is een slim kantoor zijn geld waard? Zo ga je dat na

Een slim kantoor is meer dan een gebouw waar je hybride kunt werken en vergaderen. Het faciliteert voor medewerkers alle activiteiten met de juiste ruimte, voorzieningen en diensten. Werkgevers willen beter inspelen op de behoeften van medewerkers en gebouwen en diensten efficiënter inzetten door gewenst gedrag te belonen en niet de boeman te spelen zegt Herman van den Berg in het artikel van Peter Hanff in Vastgoedmarkt.

Change Management

Tijdens de recente bijeenkomst met de members van Asset Advisory Associates in het prachtig ontworpen en gerealiseerde kantoor van RPS te Utrecht stonden we stil bij het thema #changemanagement.

'Nog de vraag of drie dagen op kantoor gehaald zal worden'

Als adviseur kan Asset Advisory Associates bij veel organisaties ‘binnen’ kijken en vanuit die ervaring in de praktijk ontwikkelingen signaleren. Zo zien we dat op dit moment bij veel bedrijven werknemers nog meer thuis werken dan verwacht.

Samenwerken aan ESG-strategie

Gebruikers en beleggers trachten vaak ieder vanuit de eigen aanpak de ESG-strategie vast te stellen en te implementeren. Dit leidt nog te vaak tot suboptimale oplossingen.

Intelligent hybride werken

Hoe geven we op een intelligente wijze invulling aan hybride werken? AAA Network zet hierbij in op het managen van keuzes en het gedrag van mensen gebaseerd op data.

Webinar ruimtelijke ordening van Nederland

Op 20 mei 2021 organiseerde CREME Nederland een webinar over de ruimtelijke toekomstvisie en inrichting van ons land.